• Lia Koek Engelenwerk 2019 Groot1
  • Start
  • Blog
  • Lia uit Diepenheim is 'souffleur met boodschap van boven'

Lia uit Diepenheim is 'souffleur met boodschap van boven'

Artikel geplaatst in de TC Tubantia op 8 januari 2019
Geschreven door Jantien Bussink

Hoe kan het dat een baby puur intuïtief reageert op zijn omgeving, maar dat mensen naarmate zij ouder worden steeds meer gaan handelen vanuit verstand?

Zou het niet mooier zijn om meer op intuïtie en vertrouwen te doen, zonder te piekeren over de gevolgen daarvan? Het is de vraag waar Lia Koek, ‘spiritueel levenscoach’ en ‘intuïtief schrijfster’ zich mee bezighoudt en waarmee ze anderen wil helpen. Aan de Oude Sluisweg, diep in het buitengebied tussen Diepenheim en Neede, houdt zij praktijk in een oude verbouwde boerderij. 

Ze houdt zich bezig met ‘dat wat mensen bezielt’. Concreet helpt ze mensen om zichzelf weer te vinden. Na een burn-out bijvoorbeeld. Maar ze helpt ook bedrijven en organisaties om er het beste uit te halen. En alles intuïtief. Of ‘ingegeven van boven’, zoals ze het zelf omschrijft.

Wijsneus
In 2002 maakte Koek een opmerkelijke carrièreswitch: van nuchtere P&O-adviseur in het bedrijfsleven naar levenscoach die haar inspiratie ‘van boven’ krijgt, met een eigen praktijk. Hoe kan dat? „Een gevoelig kind was ik altijd al”, vertelt Koek, die opgroeide in een gezin met drie kinderen. „We werden nuchter opgevoed, zo van: niet te veel klagen en van werken ga je niet dood. Maar ik voelde al veel aan. Bijvoorbeeld wanneer mensen een rol spelen, in plaats van zichzelf te zijn. Dat sprak ik dan ook uit, waardoor ik soms bijdehand overkwam. Dat werd niet door iedereen gewaardeerd. Toen werd gezegd: je bent een wijsneus. Er was maar weinig begrip voor. Ik was een emotioneel kind, en daarmee was de kous af.” 

Languit in de trein3D04F7F1 8D93 4C35 BF8F 9CE9C3E85AE8
Hard werken, niet zeuren. Dat was Koek met de paplepel ingegoten. „Hard werken, lange dagen maken: zo zag mijn leven er uit. Tot de burn-out. Ik was op weg naar een congres, maar ineens lag ik languit in de trein - geen idee wat me was overkomen. Mijn toenmalige man volgde destijds een cursus reiki (een alternatieve geneeswijze, die uitgaat van overdracht van energie, red.) en paste dat op mij toe. Ik knapte er van op, besloot die cursus ook te gaan doen. Samen met mijn man hebben we een praktijk opgezet, gewoon erbij. Dat was nog in Eefde, in 2002. Twaalf jaar later zijn we naar Diepenheim verhuisd, waar we fulltime een eigen praktijk zijn begonnen. 

Levenspad vinden
Vijf jaar geleden besloot haar man te vertrekken, van de een op de andere dag. „Een schok. Maar dat ik hiermee door moest gaan was nog nooit zo duidelijk voor mij. Toen ik met de hond in het bos liep, realiseerde ik me dat ik vertrouwen moest houden dat alles goed zou komen. Ook met praktische zaken als bijvoorbeeld een hypotheek die betaald moet worden.” 

En het gaat Koek voor de wind. Aan reiki doet ze tegenwoordig niet meer, des te meer helpt ze cliënten om hun ‘levenspad’ te vinden. Ze houdt coachingsessies en -readings, een-op-een, telefonisch of in de vorm van een workshop. „Mijn werk is het beste uit mensen halen. In feite was het dat ook toen ik nog P&O-adviseur was. Mijn clientèle is heel divers. Ik help individuen maar ook bedrijven. En zelfs dieren kunnen begeleid worden. Ik zit ook aan tafel met het bedrijfsleven en help hen met het stellen van een doel en het doorvoeren van veranderingen bijvoorbeeld.

Souffleur in de coulissen
Maar wat is het dan, dat Koek precies doet? Het blijkt lastig uit te leggen, omdat alles wat Koek doet wordt ingegeven door ‘boven’. Door engelen, of door een stem in haar onderbewuste, zoals Koek het zelf omschrijft. „Ik realiseer me dat het voor veel mensen niet concreet is, dat het onbegrijpelijk is. Ik geef mensen zicht op wat er op dat moment speelt in hun leven. Als een soort souffleur in de coulissen. Daarmee kunnen mensen verder. Zij zijn degene die met de oplossingen of inzichten aan de slag mogen gaan. Ik help hen de weg te wijzen.” 

Koek schrijft ook. Intuïtief, de woorden worden haar ingegeven. Haar werk publiceert ze op social media. Onlangs bracht ze een boekje uit, getiteld Engelenwerkjes. Daarvan zijn er inmiddels vierhonderd verkocht. „Ze bieden mensen kracht en inspiratie.” En tot slot leidt ze andere mensen die hooggevoelig zijn op tot levenskrachtcoach. „Ik vind het belangrijk dat mensen hun talenten gebruiken en het leven leven waarvoor zij in de wieg zijn gelegd. Niet leven vanuit je hoofd, maar vanuit je hart, je ziel. Pas dan gaat het leven vanzelf.”

 

Adres

Lia Koek
Oude Sluisweg 3
7478 RJ Diepenheim

Telefoon: 0547-351433
e-mail: info@engelenwerkplaats.nl

Kamer van Koophandel 73540943

Bewustzijnshealing zelf ervaren?

Spreek de 3-daagse* af, nu tijdelijk voor € 60,-

*3 opvolgende dagen een afstandsbehandeling van 30 minuten

Klik HIER om af te spreken bij een van de levenskrachtcoaches van Alles is Een